ESTIMADA LLIBERTAT, llibre d’artista

“Amb gran èxit de públic, les Golfes de la Casa Golferichs de Barcelona van acollir, el passat 25 d’abril, la presentació del llibre Estimada Llibertat, de Núria Rossell. L’artista plàstica celonina, establerta a Sant Esteve de Palautordera, va donar a conèixer la seva darrera obra: una carta que interpel·la la llibertat des de diferents angles i òptiques. L’obra gràfica i el text són els dos instruments que fa servir l’artista per plasmar el moment convuls en què es troba la societat dels nostres dies. Una conjunció artística on diverses expressions escrites s’avenen amb 41 obres plàstiques, que naveguen entre colors bruts, aiguades i jocs tipogràfics. Tot plegat, per entomar un clam coral per la llibertat. El textos escollits pertanyen a 29 autors, tant clàssics com actuals, amb noms com Joan Maragall, Joana Raspall, Neus Català, Manuel de Pedrolo, Ovidi Montllor, Lluís Llach, Jordi Cuixart, Txell Bonet, Núria Cadenes, Maria Mercè Marçal, Anna Gual, Cesk Freixas o Judit Neddermann. El llibre també fa un petit homenatge a la recentment desapareguda Neus Català, l’expresa 27.534 de Ravensbrück, com a dona lluitadora en defensa de les llibertats humanes i pel seu important llegat de memòria i saviesa. Durant la presentació, l’artista, en companyia dels editors d’UN NOUAIRE, va aprofundir en les claus d’aquest projecte. L’acte va ser amenitzat per la soprano Núria Dardinyà, que va interpretar alguns dels textos que integren l’obra. El llibre, a la venda a partir del 25 d’abril, es presenta en dues versions: una edició bibliòfil i una edició limitada. Ambdues van acompanyades d’obra signada per l’artista.”

UnNouAire

Barcelona, abril de 2019

Núria Dardinyà, Núria Rossell, Carles Alsina i Miquel Alsina en l’acte de presentació del llibre.
Núria Rossell, acompanyada de Núria Dardinyà (soprano) Carles Alsina, Miquel Alsina i Dèlia Garcia, en l’acte de presentació del llibre d’artista.
Miquel Alsina, Núria Rossell, Mireia Bofill (filla de Montserrat Abelló), Núria Dardinyà, Sílvia Oliver (filla de Joan Oliver, Pere Quart) i Carles Alsina, en l’acte de presentació del llibre d’artista.
Presentació del llibre d’artista Estimada Llibertat, a la Casa Golferichs.

El9NouNotícia llibre Estimada Llibertat,

Vídeo de presentació del llibre Estimada Llibertat,