PREMI MIRÓ & ART, 2019

El Gremi de Galeries d’Art de Catalunya i Vermuts Miró han organitzat un any més aquest concurs d’art amb la col·laboració de la Fundació Privada Espai Guinovart
Coincidint amb l’Any Guinovart, les obres havien d’estar inspirades en aquest artista, un dels màxims exponents de l’avantguarda plàstica de la segona meitat del segle XX. En total, s’hi han presentat 39 obres de 32 artistes vinculats a 20 galeries d’art que formen part del Gremi de Galeries d’Art de Catalunya.
 
El jurat ha estat presidit per Meritxell Torra Junyent,vocal de la junta del GGAC i codirectora de Dolors Junyent Galeria d’Art, ha estat format també per: Maria Guinovart, directora de la Fundació Privada Espai Guinovart, Hèctor Albericio, codirector de la galeria Art Petritxol, Francesc Mestre, director de l’antiga galeria Francesc Mestre Art i premi homenatge dels Premis GAC, Laura Prats i Josep Sentís (representants de Vermuts Miró).
 
“El dubte del títol” de Núria Rossell (AB Galeria d’Art) ha estat l’escollida pel jurat del Premi Miró & Art 2019 “per saber copsar molt bé l’esperit de Josep Guinovart amb trets distintius de l’artista, com ara el joc que fa en algunes de les seves peces amb la paraula Miró (com a admirador del pintor) i, concretament, amb la lletra O”. 
 
A més, la guanyadora “també ha sabut integrar la cal·ligrafia, un aspecte del que també en feia ús Guinovart”, afegeixen des del jurat, destacant “el coneixement de l’obra del reconegut artista i la feina de recerca prèvia” que ha fet Rossell. 
 
L’obra guanyadora serà adaptada com a etiqueta de l’edició limitada del vermut reserva Miró&Art 2019.
 
 
Núria Rossell, El dubte del títol. Primer premi del III Certamen Miró & Art.
Signatura de l’acord per ratificar el premi del III Certamen Miró & Art, a la seu del Gremi de Galeries d’Art de Catalunya.
Núria Rossell i Laura Prats en el moment de la signatura de l’acord per ratificar el premi del III Certamen Miró & Art, a la seu del Gremi de Galeries d’Art de Catalunya, amb l’obra guanyadora.