MEDITERRÀNIA, EL MEU PAÍS

“La Mediterrània és el meu país. Una pàtria d’aigua que uneix pobles de tres continents. Té arrels que agermanen, perquè mar i terra transmeten aquella manera de ser, de sentir, tan pròpia”.

Així comença el llibre d’artista Mediterrània, el meu país. Un projecte artístic de la mà de l’editorial UnNouaire. Hi trobareu l’obra plàstica de Rosa Solano, Carles Azcón, Yang Shun i Núria Rossell en comunió amb textos que evoquen els pobles, el mar, el paisatge i la cultura de la Mediterrània. Un llibre que vol ser alhora homenatge i denúncia, perquè la Mediterrània s’ha convertit en una mar que plora.

“Potser la Mediterrània només és una mar interior, ‘un poc d’aigua salada al cor de cada home’, com diu Gabriel Janer Manila. Potser. Però els que la sentim com a un país volem per al futur unes aigües tan netes que reflecteixin la memòria dels pobles que la conformen”.

Acte de presentació de Mediterrània, el meu país al Museu Marítim de Barcelona.
Amb la música en directe de la cantautora Laia Llach.
I la periodista Sara Centellas, que va ser la conductora de l’acte.