BOSC I MEMÒRIA

La VII Setmana del Bosc de Sant Celoni, del 15 al 24 d’octubre 2021, amplia el seu àmbit de participació en projectes d’intervenció realitzats per artistes de Sant Celoni i el Baix Montseny. Amb aquesta convocatòria, l’Ajuntament de Sant Celoni vol promoure noves mirades artístiques sobre els espais urbans a partir del bosc i els sentits com a element principal de la proposta.

Bosc i memòria, de l’artista Núria Rossell, va ser una de les propostes artístiques guanyadores en el procés de selecció dels projectes d’intervenció artística “el bosc i els sentits”, en el marc de la Setmana del Bosc. Una intervenció efímera que, juntament amb altres cinc artistes, es va presentar al recinte emmurallat de la torre de la Força.

“La panna de suro desprèn l’olor del bosc i la textura de l’arbre al qual ha estat adherida. Olors i textures que coneixen molt bé la gent vinculada al territori. El bosc, generosament, els ha ofert un gran tresor, que han agraït amb gran respecte”. (Núria Rossell)

La instal·lació Bosc i memòria és un homenatge a la gent del territori: carboners, bosquerols, trampers, peladors… Un projecte fet sobre pannes de suro, extretes d’alzines sureres del Montseny i del Montnegre.

En aquest enllaç podeu veure els vídeo de presentació dels artistes i les instal·lacions:

El Bosc i els sentits (I) 

El Bosc i els sentits (II)

Peladors de suro. Fotografia de 1920 (arxiu Martí Boada).

Moments de la inauguració amb la Presidenta del Parlament de Catalunya, Laura Borràs.
Instal·lació “Bosc i memòria”, de Núria Rossell (conjunt de sis escultures).