MALES HERBES, instal·lació d’art

Males herbes és una instal·lació efímera i íntima que convida a reflexionar sobre el paper de la marginalitat i la capacitat d’adaptació i de supervivència dels éssers vius quan l’entorn ens és advers. La instal·lació ha estat seleccionada en el marc de la II edició de “El Bosc i els Sentits”, una proposta artística que forma part de la Setmana del Bosc que cada any té lloc a Sant Celoni, al peu del Parc Natural del Montseny.

La instal·lació està formada per bressols antics que acullen les malanomenades males herbes. Hi ha un volgut homenatge a les dones, que han tingut cura de preservar la saviesa adquirida de la natura. Remeieres, recol·lectores, curadores, mares… totes les dones sàvies que han perseverat en el coneixement de la natura i han lluitat per fer una societat més justa i integradora.

Les roselles de ceràmica esmaltada reneixen dins un bressol de fusta antic, pintat amb blanc i negre amb dibuixos i textos a manera d’herbari. Núria Rossell, ‘Males herbes’, 2022.
Dent de lleó (bressol). Núria Rossell, ‘Males herbes’, 2022.
Bressol antic de fusta amb plantes espontànies, com la verdolaga. Núria Rossell, instal·lació ‘Males herbes’, 2022.