DIA MUNDIAL DE LA POESIA

La Unesco va declarar el dia 21 de març Dia Mundial de la Poesia. Per celebrar-ho, la Institució de les Lletres Catalanes —amb la col·laboració de diverses entitats públiques i privades— celebra una gran festa de la paraula i les lletres i fomenta tot un seguit d’iniciatives, presencials i/o a través de la xarxa, arreu dels territoris de parla catalana. Es fa la tria d’un autor/a a qui s’encarrega un poema que es tradueix a nombroses llengües, mostrant la riquesa mundial de la poesia en un joc de tornaveu poètic de gran extensió territorial (amb celebració des d’Alacant a l’Alguer, i des de la Franja a Puigcerdà).

Aquest any 2021 la tria recau en la poesia de Felícia Fuster, dins del que serà l’Any Felícia Fuster. I a mi m’encarreguen la part artística. Així que treballaré en la imatge del Dia Mundial de la Poesia i en el disseny del pòster i el fullet. Un goig poder reunir en un altre projecte poesia i art! I encara més en diàleg amb la Felícia Fuster, una veu que cal reivindicar!

Pòster del Dia Mundial de la Poesia 2021, pintura i disseny de Núria Rossell.
Pàgina interior del Fullet per al Dia Mundial de la Poesia 2021 amb el poema “No em despulleu”, de Felícia Fuster.
Programa de l’acte central del dia 21 de març de 2021 a Arts Santa Mònica, en homenatge a la poeta Felícia Fuster.