GALERIA CONTRAST, exposició ‘Witches and crafters’

Witches and Crafters

Del 9 Desembre al 13 Febrer 2021


La galeria Contrast presenta quatre artistes: Andrea Camarelli, Cynthia Fusillo, Ana Karina Lema i Núria Rossell de diferents nacionalitats per a reivindicar el paper de la dona en el món de l’art i mostrar la seva vessant més artesana amb l’exposició Witches and Crafters.

D’aquesta  manera,   tal  com  declara  la  comissària  i directora de la galeria Contrast, Sandra Segura, aquesta exposició presenta l’obra de: “Quatre artistes, poderoses i creatives dones, witches and crafters, ens comparteixen el seu treball, la màgia de les seves mans, el poder de les seves paraules, l’energia de la seva creació i amb elles, a manera de ritual xamànic, ens acomiadem d’aquest any “especial” durant el qual amb una mica de sort, guanyem consciència del nostre ser i sobretot del nostre entorn.”

Per aquest projecte artístic i cultural s’ha seleccionat quatre artistes segons les seves tècniques, temàtiques i la seva  aportació  a  l’art  des  d’un  punt  de  vista  artesanal. Totes les peces que es mostren tenen un denominador comú: estan realitzades amb múltiples tècniques i amb el poder de les mans “craft”, com si es tractés d’artesania i amb objectes reutilitzats que li donen un nou significat a l’obra i al producte en si mateix. Tanmateix, totes les artistes defensen el feminisme activament i provenen de territoris diferents: Andrea Camarelli és una artista argentina establerta a Mèxic, Cynthia Fusillo és una artista novaiorquesa que resideix a Barcelona, Ana Karina Lema és una artistsa argentina que treballa i viu a València i Núria Rossell és una artista catalana.

Aquesta suma de talents dona com a resultat una exposició de gran qualitat museística i de gran aportació cultural per a la societat nacional i internacional aportant una relectura del concepte de la bruixeria i de l’artesania. (Galeria Contrast)

Mare Mar (180×180 cm) de Núria Rossell, presideix l’exposició “Witches and Crafters” a la Galeria Contrast.
Escultures de la sèrie Mediterrània Ment (Galeria Contrast). La mar m’ofereix la calma que necessito en molts moments de naufragi creatiu. És aleshores quan intento desfer-me en mil trossets per tornar a recompondre’m. I això faig també en aquestes escultures fetes de moments, de fragments d’obres i de trossos de memòria.
“La meva font d’inspiració són les paraules, la música .. tot allò que m’emociona i m’equilibra” (Núria Rossell, escultura).
Alguns dels llibres objecte de la sèrie “Nius”, de Núria Rossell, exposats a la Galeria Contrast.
Trayecto Arte parla de l’exposició “Witches and Crafters” i de les artistes, amb Victor Castañeda i Sandra Segura en aquest Podcast.