NO ENS PRENDRAN LA VEU

Quantes vegades sentim parlar de dones empoderades, potser aquest és un dels termes més repetits en els moviments feministes durant els últims anys. És una expressió que escoltem tantes vegades i en tants contextos diferents que potser s’ha difuminat el seu autèntic significat. Així que, amb aquest llibre d’artista volem donar-li el sentit que es mereix i compartir una mica d’aquest empoderament femení a través de l’obra i els textos de dones valentes, activistes i compromeses.

No ens prendran la veu és un llibre d’artista fet per quatre pintores: Marta Ballvé, Laura Iniesta, Anet Duncan i Núria Rossell. Hi han participat dones del món de la cultura, la ciència, la cuina, la moda, la política, la música, el teatre, la poesia, el periodisme, l’activisme, la cooperació… 24 dones que han posat veu a les pintures, amb la intenció que l’art i els textos ens convidin a reflexionar sobre paraules com dona, empoderament, sororitat, diversitat, visibilitat… 

Diem en el llibre que ens agrada pensar que les paraules, com els vestits fets a mida, s’embolcallen amb els significats inherents que cada persona els vulgui donar, que coincideix o no amb altres persones. Però que al final és la societat, la que disposa quin ha de ser el seu significat més adequat. És així com, per exemple, dota de sentit paraules com dona o home, convertint el gènere en una construcció sociocultural. 

No ens prendran la veu pretén fer una reflexió sobre paraules que la societat ha definit des del patriarcat. Volem reaccionar davant les injustícies i les desigualtats que patim les dones. Per transcendir el gènere. I això és el que fem les quatre artistes plàstiques a No ens prendran la veu, pintem el que ens provoquen les paraules de 24 dones compromeses:

Montse Virgili Dona / Dèlia Garcia Empoderament / Txell Feixas Valentia / Nadia Ghulam Identitat /Carme Rosell Terra / Greta Thunberg Canvi climàtic / Joana Raspall Igualtat / Sònia Moll Resistència / Laura Bordera Maternitat / Ada Parellada Sostenibilitat / Joana Cluselles Il·lusió / Mar Sabé Frontera / Carme Forcadell Llibertat / Muriel Casals Independència / Lídia Herèdia Diversitat /Amaranta Herrero Ecofeminisme / Teresa Pou Compromís /Ingrid Van Gerven Migració /Sor Lucía Caram Solidaritat /Judit Mascó Educació / Magda Oranich Justícia / Marta Medina Visibilitat /Anna Gual Sororitat / Laia Llach Mediterrània

Aquí podeu veure el vídeo de presentació del projecte.