A 2 METRES, exposició

Qui intenta endarrerir un naufragi, corre el risc d’accelerar-lo

Amin Maalouf

Què ha suposat i suposa l’experiència del confinament des del llenguatge plàstic? “A dos metres”, una exposició que provoca la reflexió del visitant. Durant el confinament, tots hem experimentat com anaven canviant les nostres prioritats, com ha evolucionat l’obra d’art creada en confinament, com hem anat perdent llibertat, al mateix ritme que perdíem vides. El procés creatiu neix de la nostra experiència vital. Des de l’eufòria fins a la frustració, les emocions són dins de cada pintura. Hi ha un proverbi hindú que diu que només posseïm allò que no podem perdre en un naufragi. La incertesa del confinament ha suposat un fort impacte, un lament íntim, solitari, com el monòleg d’un nàufrag. Naufragis és un viatge cap endins, per sentir-me viva, per escriure’m i reescriure’m, perquè de vegades el naufragi pot arribar a ser plaent.

Podeu visitar l’exposició tots els caps de setmana de novembre, de 10h a 14h i de 16h a 19h.

M’escric, pintura sobre tela (100 x 82 cm), de Núria Rossell.
Exposició “A 2 metres”. Obra M’escric, de Núria Rossell.
Exposició “A 2 metres”. Obra Naufragis, de Núria Rossell.
Naufragis, pintura sobre tela (150 x 60 cm), de Núria Rossell.
Des del llenguatge artístic, abordem el que ha suposat i suposa l’experiència del confinament. Diferents mirades i disciplines conviuen dins del recorregut expositiu, format per set àmbits que conformen un viatge des del’exterior (carrers buits) cap a l’interior (dins les llars). Un recorregut des de les emocions viscudes“. Susana Gutiérrez, comissària de l’exposició.
Programació dins del Pla de Xoc Cultural de l’Ajuntament de Sant Estreve de Palautordera.
El 9 Nou, 9 de novembre de 2020.