NO M’ESBORRO, una exposició en homenatge a la poeta Felícia Fuster

La Fundació Felícia Fuster ha obert la programació del centenari de la poeta, que se celebrarà el 2021, amb l’exposició No m’esborro. Es va inaugurar el 8 d’octubre de 2020 i es podrà visitar fins al 2 de desembre de 2020. “Vam formar un grup d’artistes, totes dones, i ens vam endinsar en el món de Fuster, buscant connexions entre ella i nosaltres. Una dona nascuda el 1921 i que sentim contemporània. La seva obra, els seus poemes, ens han servit com a font per a la proposta d’aquesta exposició. Set artistes, set mirades, i la seva essència present en els nostres debats i moments de treball creatiu. A No m’esborro, conflueixen dos llenguatges en què Felícia Fuster va destacar, la poesia i la plàstica. Si la poesia és “combat” i “cos”, la plàstica és composició, nus, gest en moviment, que travessa l’espai com la paraula llisca sobre el paper en blanc. Reflexions sobre el que no es diu, la paraula, la desaparició, la petjada, la presència, la buidor, el pas del temps, la memòria, la recerca, la solitud, la fragilitat i la fortalesa. Hem sentit la seva força i vigència, i hem volgut mostrar-la, No m’esborro té aquesta intenció. Sé que el meu cant avui no arribarà… diu Felícia en un dels seus poemes”. (Susana Gutiérrez, curadora de l’exposició).

Música i poesia en l’acte d’inauguració, amb Teresa Díaz (flauta) i Sole Palau (rapsoda).
Obres de Núria Rossell a la Fundació Felícia Fuster.
Inauguració de l’exposició, que podeu visitar a la Fundació Felícia Fuster fins al 2 de desembre.
Inauguració de l’exposició, que podeu visitar a la Fundació Felícia Fuster fins al 2 de desembre.
Exposició “No m’esborro”, a la Fundació Felícia Fuster. (Foto: Susana Gutiérrez).
Exposició “No m’esborro”, a la Fundació Felícia Fuster. (Foto: Susana Gutiérrez).
Exposició “No m’esborro”, a la Fundació Felícia Fuster. (Foto: Susana Gutiérrez).
Exposició “No m’esborro”, a la Fundació Felícia Fuster. (Foto: Susana Gutiérrez).
Exposició “No m’esborro”, a la Fundació Felícia Fuster. (Foto: Susana Gutiérrez).
Exposició “No m’esborro”, a la Fundació Felícia Fuster. (Foto: Susana Gutiérrez).

Catàleg de l’exposició “No m’esborro”, editat per Nidart, Centre d’Art Contemporani.

Enllaç del vídeo de presentació de l’obra: https://www.facebook.com/fundaciofeliciafuster/videos/1003998156780566/?t=26

Vídeo de presentació de l’exposició “No m’esborro” a la Fundació Felícia Fuster, a càrrec de la curadora Susana Gutiérrez:

Vídeo de presentació de l’exposició “No m’esborro” a Nidart, Centre d’Art Contemporani, a càrrec de Kati Riquelme.

Exposició “No m’esborro” a l’Espai Ruscalleda de Llinars del Vallès (octubre de 2021).