Dia Mundial de la Poesia 2021

Vaig començar a treballar plàsticament amb els poemes de Felícia Fuster l’any 2020 i vaig exposar les obres en una col·lectiva a la Fundació Felícia Fuster, a Barcelona. Aquest any 2021, la Institució de les Lletres Catalanes m’encarrega ser la imatge del Dia Mundial de la Poesia, dedicat a la poeta. Un projecte engrescador que combina art i lletres, les meves dues passions. 

“Redescobrir l’univers poètic de Felícia Fuster ha estat un viatge estimulant. Amb una tria volgudament instrospectiva, començo a desconstruir els seus versos i a reconstruir el meu univers pictòric. Se’m mostra el seu caràcter rebel, amb una gran càrrega emocional, marcat per la nostàlgia i la solitud. Plasmo sobre paper fet a mà silencis que es converteixen en espais plàsticament buits, paraules que es transformen en pinzellades, versos carregats d’intimisme que creen desassossec… i preparo la paleta de colors amb pigments orgànics i tintes xineses”. Núria Rossell, febrer de 2021

pintura i tinta sobre paper

Pòster del Dia Mundial de la Poesia 2021. Disseny i pintura de Núria Rossell.
Disseny de la portada del Fullet del Dia Mundial de la Poesia 2021.

Aquí podeu descarregar el pòster i el fullet en format pdf:

Pòster del Dia Mundial de la Poesia 2021

Fullet del Dia Mundial de la Poesia 2021. pdf

Aquí també podeu veure el fullet amb la poesia “No em despulleu” de Felícia Fuster, traduïda a 21 llengües i el programa d’actes:

https://www.instagram.com/p/CL4SlREIpMa/