EGO, AUTORETRATS a Nidart Centre d’Art Contemporani

Nidart, Centre d’Art Contemporani presenta setze artistes en una col·lectiva sobre l’autoretrat.

“L’autoretrat ha estat un tema present en tota la història de l’art, La majoria d’artistes s’han autoretratat en algun moment. Mostrem des de diferents punts de vista aquest tema; com ens mostrem, que volem mostrar, com ens veiem, com volem que ens vegin (actualment el selfie és un tema constant a les xarxes socials). L’autoretrat és una eina d’autoconeixement, tant personal com artística. Què mostrem i com és una decisió que l’artista ha de prendre. En aquesta exposició col·lectiva, hi participen setze artistes vinculats a Nidart, setze mirades expressades en diferents disciplines com la pintura, l’escultura, la ceràmica, el video-art i la fotografia.” (Susana Gutiérrez, curadora)

Nuria Rossell, “Dedins”, tècnica mixta sobre tela (116×89 cm).

“Potser és innata en l’art la necessitat de l’artista de tenir el protagonisme de l’obra. Crear per deixar constància de l’autoria. I encara anar més enllà i, amb més o menys sort, retratar-se l’ànima. En aquest projecte, “Ego”, he treballat des de l’ànima, per posar en valor com em sento en aquest moment creatiu, ple de circumstàncies excepcionals amb inquietuds excepcionals. Qui soc i què vull per prendre consciència de la meva existència. I ara el vermell em pertany. Com em pertanyen les vivències que em fan cada dia més sàvia. Hi ha tota una lliçó de psicologia en els autoretrats. Diria que m’he sentit més despullada quan he retratat la meva ànima. I això, malgrat voler abaixar el volum de l’ego, també és un exercici de narcisisme. Aquest nou treball que he encetat a partir del color vermell m’apodera i em qüestiona constantment que l’art és una gran eina de transformació.” (Nuria Rossell, artista)