CENTRE INTERNACIONAL D’ART I GRAVAT D’ALAIOR (Menorca)

Ses illes són femenines! I Menorca, molt més!

Del 14 de febrer al 7 de març de 2019, podeu visitar, al Centre Internacional d’Art i Gravat de Menorca-Alaior, El Llibre en Femení. Aquesta exposició pretén ressaltar, divulgar i promoure l’excel·lent treball actual en l’àmbit dels llibres d’artista de dones creadores i professionals en actiu. Ens reunim sota el nom d‘El Llibre en Femení i amb l’atenta i entusiasta curadoria de Maria Pujol.

“Els anomenats Llibres d’Artista han experimentat una gran popularitat en els últims anys. S’han convertit en un mitjà d’expressió artística utilitzat per una quantitat cada vegada més gran de creadors, que troben la inspiració a través d’aquesta forma o funció del llibre. L’elecció apropiada dels materials, el procés de creació i el disseny són el que els converteixen en un objecte d’art. Els llibres d’artista admeten una gran flexibilitat formal i conceptual, la qual cosa ofereix als artistes una gran llibertat de creació. La diversitat dels materials emprats i de les tècniques artístiques són gairebé il·limitades, des de les més tradicionals fins a les que permeten una major experimentació. L’elecció està marcada per l’ofici i l’estil personal de l’artista que els crea. Actualment, el llibre d’artista és un format de creació en alça i en una evolució contant. Les artistes continuem desafiant la idea, el contingut i l’estructura del llibre tradicional.” (Maria Pujol, comissària de l’exposició)

Acte d’inauguració de l’exposició El llibre en femení al Centre Internacional d’Art i Gravat Menorca-Alaior.

Acte d’inauguració de l’exposició El llibre en femení al Centre Internacional d’Art i Gravat Menorca-Alaior.
Entrevista per al programa Hoy por Hoy que condueix el periodista Luis Soler a Ràdio Menorca-Cadena Ser. Podeu escoltar l’entrevista aquí (a partir del minut 30′).
L’exposició El Llibre en femení a Es Diari de Menorca.