No ens prendran la veu

“Més enllà de Marie Curie, som incapaces

de seguir la contribució de les dones a la ciència.

I la llista és molt llarga. Les dones es dediquen a la ciència

amb la mateixa qualitat que ho fan els homes,

però no se les veu.”

Dra. Marta Medina, biotecnòloga

Les dones científiques reclamen la visibilitat que es mereixen. Si ens demanen el nom de cinc científiques, ens pot passar el mateix que quan parlem de dones pintores. La majoria tindríem problemes per dir-ne un parell. I no és que no n’hi hagi hagut a la història de la ciència, sinó que s’ha invisibilitzat la seva tasca i els seus descobriments. Molt sovint queden en segon pla les seves troballes, o en reclama l’autoria un home. Tampoc no apareixen als llibres d’història de la ciència, i per canviar-ho el més important és l’educació en la igualtat des de ben petits. I això és feina de tots!

Aquesta litografia acompanya el text sobre la visibilidad de les dones en el món de la ciència, escrit per la doctora en biotecnologia Marta Medina, inclòs en el llibre d’artista que duu el mateix nom. Se n’ha fet una edició de 99 exemplars signats i numerats.

Litografia sobre paper de fil Velin Arches de mides 50 × 76 cm.

Edició de 99 exemplars numerats del 1/99 al 99/99 més 15 exemplars HC numerats del HC 1/15 al HC 15/15, realitzats al taller del litògraf Fulvio Lourenço l’any 2020.

 

Procés d’estampació de la litografia “No ens prendran la veu”. L’artista Núria Rossell amb Fulvio Lourenço, al taller del litògraf.
‘Bon à tirer’ de l’obra “No ens prendran la veu”, al taller del litògraf Fulvio Lourenço.
Procés de creació de l’obra “No ens prenderán la veu”, de Núria Rossell. Planxa amb tintes litogràfiques. Taller de Fulvio Lourenço.
Signatura i numeració dels exemplars de la litografia “No ens prendran la veu”, de Núria Rossell. Amb el gran mestre Fulvio Lourenço, al taller del litògraf.