RÈQUIEM PER A UNA DONA MORTA, Espai Cultural Kursaal, Montcada i Reixac

 

Vides atrapades entre parets silencioses, espais buits que avui traspassen els murs de la vergonya, de la por. Dones mortes pel fet de ser dones. Llençols blancs habitant la soledat entre mobles en desús i objectes despersonalitzats.

Així és com começa la instal·lació ‘Réquiem per a una dona morta’. Amb l’espai deshabitat d’una llar buida. Amb 80 ceràmiques vermelles que representen els 80 feminicidis perpetrats l’any 2023. 

 

“Hi ha moments inigualables i ahir a Can Sant Joan, un barri treballador amb una gran força reivindicativa, vam poder-ne viure un, quan es van obrir les portes de la sala Kursaal i vam poder endinsar-nos a l’espai creatiu de Núria Rossell. Ningú va quedar indiferent davant el seu vermell, un crit de denúncia sobre les dones assassinades que s’estenia pels objectes d’una casa, embolcallats en llençols blancs, perquè ja són del tot inútils. I amb el públic ja imbuit en l’atmosfera creativa de l’artista, la soprano Núria Dardinyà va declamar els noms, i els noms sense nom, de les dones mortes i va interpretar ‘La mort d’Isolda’. Fins al 20 de desembre es podrà veure l’exposició ‘Rèquiem per a una dona morta’ de Núria Rossell a l’espai cultural Kursaal. Cal afegir que qui ho desitgi pot fer una donació mínima de 20€ i l’artista li lliurarà una de les peces de ceràmica exposades. Tant l’artista com Vestits Vermells han volgut que la recaptació sigui per l’associació Aadas, que treballa directament amb víctimes de violència sexual.” (Délia Garcia, Associació Vestits Vermells, novembre 2023).

La soprano Núria Dardinyà va interpretar “La mort d’Isolda” en l’acte d’inauguració de l’exposició ‘Rèquiem per a una dona morta’, de Núria Rossell.
Els diners recollits han estat destínats íntegrament a l’Associació Aadas, que des de 1991 treballa directament amb víctimes d’agressions sexuals.